Toolboxen Volandis

De Arbowet vraagt van werkgevers dat zij werknemers complete en juiste voorlichting geven over hun rechten en plichten op de werkvloer. En in het kader van VCA** moet een bedrijf jaarlijks minstens tien toolboxmeetings houden. Volandis maakt het makkelijk met gratis kant-en-klare toolboxen over verschillende onderwerpen.

Over meer dan twintig onderwerpen zijn toolboxen gemaakt met onder andere een presentatie, informatie voor leidinggevenden en een hand-out voor medewerkers. De beschikbare onderwerpen zijn zeer divers: van werkstress tot gevaarlijke stoffen, hijsbanden en rondstroppen en natuurlijk veilig werken op hoogte en werken met ladders en trappen.

ladder-tegen-plat-dak-aboma

Toolbox Werken met ladders en trappen

De toolbox Werken met ladders en trappen geeft informatie over: - De gevaren die zich voordoen bij het werken op een ladder of trap. - Wanneer een ladder of trap wel of niet mag worden gebruikt. - Waarop moet worden gelet bij het gebruik van een ladder of trap.

Bekijk toolbox
schermafbeelding-2021-11-08-om-102541

Toolbox Veilig werken op hoogte

De toolbox Veilig werken op hoogte geeft informatie over: - De specifieke risico's die bij het werken op hoogte kunnen optreden. - De maatregelen die werkgevers en werknemers kunnen nemen om valgevaar te beperken.

Bekijk toolbox

Voor leidinggevenden

Voor leidinggevenden zijn er adviezen om de bijeenkomst een succes te laten worden. Het is bijvoorbeeld goed om een bijeenkomst niet langer dan twintig minuten te laten duren en slechts één onderwerp te behandelen. Ook is het advies om niet een verhaal te gaan vertellen, maar ervoor te zorgen dat de bijeenkomst een gesprek wordt.

Bekijk alle toolboxen op de website van Volandis.

© Koninklijke Bouwend Nederland