Actueel

explain-header-gpi-40-final

Generieke Poortinstructie verbeterd

Voor iedereen die de bouwplaats opgaat, is een verbeterde veiligheidsinstructie beschikbaar. Sinds kort staat een vernieuwde Generieke Poortinstructie (GPI) klaar.

Generieke Poortinstructie verbeterd
maxresdefault

Veilig werken, óók 's nachts

Werken op de bouwplaats, we willen het allemaal veilig doen, ook 's nachts! Bekijk hier onze nieuwste video en laat je inspireren!

Veilig werken in de bouw en infra, óók 's nachts
james-bouw-2

Maak kennis met ... James Bouw

Bouwend Nederland heeft veiligheid in de spotlights staan. Eén van de aspecten is veiligheidscultuur. En wie kan je dat beter uitleggen dan James Bond… of in dit geval, James Bouw!

Maak kennis met ... James Bouw
veiligheid-op-de-bouwplaats

Toolbox Bewust Veilig, Iedere Dag

De Toolbox Bewust Veilig, Iedere Dag is bedoeld om je bedrijf een volgende stap te helpen zetten naar een (nog) veiliger werkcultuur. Met een aantal spellen willen we je bedrijf helpen om het gesprek te voeren over veiligheid.

Toolbox Bewust Veilig, Iedere Dag
vr-bril-in-bouw

Virtual Reality & Veiligheid

Niet iedereen op de bouwplaats leert makkelijk uit boeken of spreekt Nederlands. Gelukkig maakt de huidige technologie het mogelijk om op een andere wijze, namelijk taalarm en visueel, aandacht te besteden aan veiligheid.

Virtual Reality & Veiligheid
knipsel

Bouwspraak

De bouwplaats of project locatie is tot op heden een van de meest onveilige werkplekken van Nederland. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar hoe voorkomen we deze ongelukken?

Met Bouwspraak bescherm je elkaar
bw-hoog

Bewust Veilig

Veiligheid is een breed onderwerp, het kan helpen om te focussen op specifieke zaken. Bedenk een manier waarop je deze risico's aan de orde wilt laten komen, niet alleen op de Bewust Veilig-dag, maar het hele jaar door. Speel bijvoorbeeld de online escaperoom-game tijdens een toolboxmeeting.

Lees meer
ladder

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg.

Self assessment voor de Safety Culture Ladder
© Koninklijke Bouwend Nederland