VR Toolbox

Een game om van te leren

Virtual Reality bril

VR Toolbox is een applicatie voor op de VR bril Oculus Quest 2 waarmee gebruikers in een 3D omgeving kennis opdoen over specifieke aspecten van de bouw. De eerste lesmodule richt zich op het leren herkennen van risico’s en onveilige situaties bij werken op hoogte. 

“Doe je iets fout, dan heb je echt het gevoel dat je valt. Dat hakt erin!”

Levensechte ervaring

Alle veiligheidsrisico’s van het werken op hoogte komen uit de dagelijkse praktijk. De speler moet reageren op iedere situatie. Risico’s herkennen én zeggen wat te doen in die onveilige situatie. En ook laten zien waar de juiste veiligheidsmaatregelen wél zijn toegepast. Aan het einde van de module krijgt de gebruiker te zien welke gevaren hij heeft herkend en welke niet, wat hij goed heeft gedaan en wat niet. 

“De lesmodule is net een game. Daardoor is het leuk om te doen. En doordat de VR techniek levensecht voelt, komt de boodschap écht binnen.”

Drie talen

De lesmodule wordt in drie verschillende talen aangeboden, zodat hij beter inzetbaar is. De applicatie is gratis voor leden van Bouwend Nederland. Er is wel een VR bril voor nodig. Meer informatie via Christel Peppelenbos, beleidsadviseur Veiligheid bij Bouwend Nederland. 

© Koninklijke Bouwend Nederland