Bewust Veilig-dag 2022

Op woensdag 30 maart 2022 vindt alweer de zesde editie plaats van de Bewust Veilig-dag. Bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud brengen op die dag bewust veilig werken extra onder de aandacht. De slogan van dit jaar: we blijven erop hameren.

Veilig en gezond werken is het hele jaar door een vast onderwerp voor de bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud (BTO). Dat is niet voor niets; per jaar vinden er nog steeds te veel ongevallen plaats. De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland blijven daarom hameren op veilig en gezond werken. Op woensdag 30 maart 2022 organiseren wij daarom wederom de Bewust Veilig-dag met als slogan We blijven erop hameren.

Diverse initiatieven voor meer veiligheid

De Bewust Veilig-dag wordt al voor de zesde keer georganiseerd. Dat is mede te danken aan het feit dat een groot aantal bedrijven en instanties deze dag omarmen. Elk jaar zijn er binnen bedrijven diverse initiatieven op en rond de dag zelf om medewerkers op een ludieke en unieke manier bewust te maken van het belang van veilig en gezond werken. Van pubquiz tot veiligheids-selfie, van gratis trainingen tot roadshows en van workshops tot toolboxmeetings; alles wordt uit de kast gehaald. Vanuit de Bewust Veilig-dag organisatie is vorig jaar een online veiligheid escaperoom aangeboden, waar honderden medewerkers aan hebben meegedaan.

“Het borgen van veiligheid moet in de gehele keten topprioriteit hebben.”

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland

Bewust Veilig-krant

Dit jaar komt er opnieuw een editie van de zelf te printen Bewust Veilig-krant. De krant zit wederom boordevol weetjes en quizjes rondom verschillende aspecten van veiligheid en is in aanloop naar 30 maart 2022 in meerdere talen te downloaden op bewustveilig.com. De krant is eenvoudig te printen voor op de projectlocatie of het kantoor. Zodra de krant beschikbaar is, wordt dat via bewustveilig.com en diverse media bekendgemaakt.

Game je Bewust Veilig

De Bewust Veilig-dag wordt bovendien ondersteund met een set online games; serieuze spellen waar je kennis, ervaring, inzicht en behendigheid voor moet inzetten. Spelers kunnen hun persoonlijkheid en de effecten daarvan op veilig werken ontdekken, maar er is ook een video-quiz, een inschattings- en een behendigheidsspel. Meedoen kan via www.bewustveilig.com en via een QR-code in de Bewust Veilig-krant. Net als bij krant, wordt  via bewustveilig.com en diverse media bekendgemaakt wanneer de games gespeeld kunnen worden.

Deelnemen? Early Birds worden beloond!

Hoe meer bedrijven uit alle branches meedoen, hoe beter. Want veiligheid is de verantwoordelijkheid van de hele sector en samen komen we dichter bij ons collectieve doel: iedereen aan het einde van de dag weer veilig en gezond naar huis. Je doet mee door jouw bedrijf aan te melden via bewustveilig.com. De eerste 50 bedrijven worden beloond met een Early Bird promotiekit en logovermelding op de site.

Meld je vandaag nog aan op de website van Bewust Veilig

© Koninklijke Bouwend Nederland