Wat heb je nodig?

Hieronder leggen we uit hoe je aan de slag kunt met de VR-toolbox: wat je nodig hebt en hoe de registratie stap-voor-stap verloopt.

Wat heb je nodig?

Om met de VR-toolbox aan de slag te gaan, heb je het volgende nodig:

  • Een Oculus Quest 2-bril
    De VR-toolbox maakt gebruik van het platform van Oculus, één van de meest gebruikte platforms voor virtual reality. Heb je nog geen Oculus Quest 2-bril? De Oculus Quest 2-bril is verkrijgbaar vanaf € 349,- bij onder meer Coolblue.
         
  • Een Facebook-account
    Een geautoriseerde gebruiker ontvangt een uitnodiging voor toegang tot het Oculus-platform. Om de uitnodiging te bevestigen, moet je inloggen met een Facebook-account. Heb je nog geen Facebook-account, dan kun je dat kosteloos aanmaken op deze Facebook-pagina.

Registratie stap-voor-stap

Hieronder beschrijven we hoe je aan de slag kunt met de VR-toolbox.

Stap 1 - Vul het bestelformulier in voor toegang tot de VR-toolbox
Je kunt de VR-toolbox aanvragen via het bestelformulier op deze website. Belangrijk is dat het e-mailadres dat je invult, identiek is met het e-mailadres dat je gebruikt voor je Facebook-account. Heb je nog geen Facebook-account, dan kun je dat kosteloos aanmaken op deze Facebook-pagina. Na een succesvolle registratie ontvang je een uitnodiging voor het openen van de app via de Oculus Store.


Stap 2 - Open de app via de Oculus Store
Heb je de uitnodiging ontvangen, dan kun je die accepteren door op ‘deze link’ te klikken. Hierna moet je inloggen met je Facebook-account. Het e-mailadres van je Facebook-account moet dus hetzelfde zijn als het e-mailadres dat bij registratie in stap is ingevoerd. Na inloggen verleen je als gebruiker toegang aan Oculus tot je Facebook-account. Hierna krijg je per mail een bevestiging.

Na inloggen verleen je als gebruiker toegang aan Oculus tot je Facebook-account.

Hierna krijg je onderstaande bevestiging.

Stap 3 - Installeer de app op de Oculus Quest 2-bril
Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt, kun je de app installeren vanuit de Oculus Store op de Oculus Quest 2 VR bril. Je vindt de app door naar de Oculus Store te gaan, te klikken op het tabblad 'Aanbevolen' en naar beneden te scrollen totdat de VR Toolbox-app verschijnt. Voor sommige gebruikers wordt de app overigens bovenaan al weergegeven.

Selecteer ‘Apps’ om de VR toolbox app te vinden.

Selecteer de VR toolbox app

Ontdek de VR Toolbox

© Koninklijke Bouwend Nederland