VR Toolbox

De VR Toolbox is een applicatie voor op de Oculus Quest 2-bril waarmee gebruikers in een 3D-omgeving kennis opdoen over (specifieke aspecten van) de bouw. De eerste lesmodule richt zich op het leren herkennen van risico’s en onveilige situaties bij werken op hoogte. De gebruiker loopt door de virtuele bouwplaats en moet proberen veiligheidsrisico’s bij het werken op hoogte te herkennen én aangeven hoe te handelen in deze onveilige situatie. Ook jij kunt ermee aan de slag! Lees en kijk hieronder hoe.

Waarom trainen met virtual reality?

Met VR worden werknemers beter, sneller en op kosteneffectieve wijze getraind. Er is een virtuele bouwplaats waarop je onveilige situaties moet herkennen, het gevaar moet classificeren (rood, oranje, groen) én moet aangeven hoe te handelen. Een realistische 3D-omgeving brengt werknemers op veilige wijze naar gevaarlijke situaties. Deze beelden worden eenmaal opgenomen, vervolgens zijn ze overal en op elk moment te gebruiken. Het enige wat je nog nodig hebt is een VR-bril. Door virtual reality technologie onderdeel te maken van een veiligheidstraining kunnen de werknemers zien en voelen welke impact gevaarlijke situaties hebben op praktijksituaties. Door deze bijna echte beleving komt het effect veel harder binnen.

Bekijk hier onze VR-video's voor een indruk van trainen met virtual realtiy

Hoe kan ik aan de slag?

Voordat je aan de slag kunt, heb je een Oculus Quest 2-bril nodig én een Facebook-account. De bril is niet inbegrepen bij de VR Toolbox en moet je dus los aanschaffen. Een Facebook-account is nodig omdat we voor de VR-toolbox gebruik maken van het Oculus-platform, één van de meest gebruikte platforms voor virtual reality. Toegang tot dit platform krijg je met een Facebook-account. Heb je dit nog niet? Een account kun je gemakkelijk én kosteloos aanmaken op deze Facebook-pagina. Hierna vul je het bestelformulier op deze site in.

Lees hier verder over hoe je aan de slag kunt met de VR Toolbox

Bestel de VR Toolbox

Nieuwsgierig geworden en ook aan de slag? Als lid van Bouwend Nederland kun je de lesmodule over veilig werken op hoogte kosteloos bestellen via het onderstaande formulier. Houd er wel rekening mee dat de Oculus Quest 2-bril niet is inbegrepen. Deze schaf je los van de lesmodule aan. De Oculus Quest 2-bril is verkrijgbaar vanaf € 349,- bij onder meer Coolblue.

Bestel via dit formulier de lesmodule over veilig werken op hoogte

© Koninklijke Bouwend Nederland