Kennis opfrissen met de BNL Veilig-quiz

Bouwend Nederland heeft een quiz ontwikkeld waarmee iedereen in de bouw zijn of haar kennis over veiligheid kan testen en spelenderwijs de regels weer even scherp op het netvlies krijgt: de online BNL Veilig-quiz. Diverse veiligheidsthema's komen aan bod: Veilig en gezond werken, werken op hoogte, werken langs de weg, werken met machines, constructieve veiligheid, veilige werkomgeving en Master van veiligheid (mix van alle genoemde onderwerpen).

Vragen voor veiligheid

Voor elk thema zijn er 100 vragen opgesteld, in elke quizronde worden er daarvan 20 gesteld. In een minuut moeten deelnemers er daar zoveel mogelijk van beantwoorden. Je kunt voor elk onderwerp zoveel quizrondes spelen als je wilt. Na elke vraag krijgt de deelnemer een feedback scherm te zien. Zo houdt hij of zij de kennis met betrekking tot veilig werken op een leuke manier bij!

schermafbeelding-2021-09-22-om-121753

Test je kennis

In de zes deelquizzen komen de onderwerpen veilig en gezond werken, werken op hoogte, werken langs de weg, werken met machines, constructieve veiligheid en een veilige werkomgeving aan bod. Ook is er een eindquiz waarin alle onderwerpen in terugkomen: Master van veiligheid. De quiz is direct online te spelen, maar ook als app te downloaden op je mobiele telefoon, tablet of gewoon op de computer.

Speel online

Quiznight

Nog meer quizzen? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een Veiligheidshelden quiz gelanceerd rondom het thema gevaarlijke stoffen. Speel hier de veiligheidshelden quiz over veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen: https://www.veiligheidsheld.nl

Doorzaam ontwikkelde voor uitzendkrachten de quiz Jouw werk, Jouw veiligheid. Er is een versie voor de bouw: https://www.jouwwerkjouwveiligheid.nl/game

© Koninklijke Bouwend Nederland